Het webdesign als basis voor je website of webshop

Als je wilt beginnen met een website of een webshop kom je vaak verschillende termen tegen, waaronder:

webdevelopment, website bouwen, webshop ontwikkelen maar ook webdesign. De ene partij gebruikt de term webdesign als het volledig ontwikkelen van een website of webshop van a tot z terwijl de andere partij de term juist gebruikt voor de eerste stap, namelijk: het functioneel en grafisch ontwerp van de website of webshop, welke als leidraad dient voor de ontwikkeling.

Doordat de term webdesign in zekere zin twee verschillende definities blijkt te hebben, kan dit begrijpelijk erg verwarrend zijn. Echter zijn beide definities erop uit om een steengoede website of webshop neer te zetten.

Maar wat is het verschil van beide termen dan in het kostenplaatje? Nou… eigenlijk niks. In zekere zin stelt de partij die de term webdesign als volledige ontwikkeling van de website of webshop bedoeld een totaalbedrag op voor het gehele project, terwijl de partij die het als eerste stap aanloopt het als onderdeel van het totaalbedrag meeneemt. Het uiteindelijke doel is hetzelfde!

Het beginnen vanuit een webdesign heeft meerdere voordelen gedurende de ontwikkeling van de website of webshop. Hieronder een paar op een rij.

  • Omdat er vanuit een webdesign wordt gewerkt verloopt het proces doelgerichter;
  • Een webdesign is een overzichtelijke blauwdruk van de website of webshop. Op deze manier is het gemakkelijk om vooraf wijzigingen aan te brengen;
  • Door het navolgen van het opgezette webdesign kan de uiteindelijke website of webshop sneller opgezet worden.

Maar… wat doen wij van Samen Gebrand dan tijdens de ontwikkeling van een webdesign?

Met het opzetten van een webdesign houden wij rekening met meerdere onderdelen. Naar welke schermhoek kijkt de bezoeker als eerste? Welke onderdeel moet prominent komen te staan? In hoeveel stappen moet de bezoeker bij haar doel kunnen komen? Wij van Samen Gebrand gaan je helpen om een WordPress webdesign op te zetten, waarin al jouw wensen naar voren komen. En uiteraard denken wij continu vanuit de bezoeker.

  • Als WordPress webdesigner neemt Samen Gebrand jou persoonlijk mee in de design traject;
  • Er wordt bij iedere stap rekening gehouden met het gebruiksgemak;
  • Onze WordPress webdesign wordt uitgebreid gepresenteerd;
  • Binnen het webdesign wordt er rekening gehouden met het responsive design (mobielvriendelijk).

Toe aan een professioneel webdesign? Neem dan vandaag nog contact met ons op!