Het grote voordeel van een WordPress website

Je hebt vast wel eens gehoord van WordPress, maar wat is WordPress nou precies?

WordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License wordt gepubliceerd. In zekere zin begin je voor jouw website al met een steengoede basis als je WordPress gaat gebruiken. Hieronder ga ik een aantal grote voordelen van WordPress uitleggen:

1. Starten met een template

Omdat WordPress een opensourcesoftware is zijn er wereldwijd veel ontwikkelaars van zogenoemde templates. Huh.. wat is een template? Nou! Een template is een vooraf ontwikkelde website waarin een thema verwerkt zit, welke je  gratis of betaald kunt downloaden. Op deze manier hoef je niet altijd helemaal vanaf ‘0’ te beginnen als je een WordPress website of WordPress webshop gaat bouwen, maar kun je vanuit een basis gaan ontwikkelen. Zie het als een voorsprong aan de startlijn!

2.   Geen moeilijk codes

Een website gaat vaak gepaard met de gedachtes over het uittypen van lastige en onoverzichtelijke codes. Dit is al tijden niet meer aan de orde van de dag, alhoewel de WordPress website of WordPress webshop natuurlijk wel uit codes blijft bestaan. Hoe kan dit? Nou het zit zo, met WordPress beschik je over een soort laag die over de codes heen ligt waarin je tekstblokken, afbeeldingen en vele andere elementen kunt plaatsen met een zogenaamde ‘drag and drop builder’. Daarnaast kun je WordPress plugins aan je website koppelen om gewenste functionaliteiten op te roepen. Op deze manier zijn WordPress websites en WordPress webshops sneller te realiseren dan vroeger.

Het grote voordeel hierbij is dat het voor een ‘leek’ redelijk simpel is om eigenhandig inhoud aan te brengen of te wijzigen binnen een gerealiseerde WordPress website of WordPress webshop!

Kun jij ook wel een website of webshop gebruiken die je zelf gemakkelijk kunt beheren?

Button: Doe ons vrijblijvend een bericht 

3.   Snelheid & veiligheid

Doordat WordPress periodiek updates verschaft blijft de software altijd met de tijd mee gaan en is het heel lastig voor hackers en virussen om jouw WordPress website of WordPress webshop binnen te gaan.

Naast de nodige updates verschaffen wij bij samengebrand.nl premium WordPress plugins bij iedere website en webshop die wij opleveren. Deze WordPress plugins zorgen niet alleen voor extra veiligheid, maar houden we website of webshop ook op snelheid. Dit is heel erg belangrijk voor de vindbaarheid binnen zoekmachine zoals Google.

Wil jij een WordPress website laten maken door een WordPress specialist?

Button: Vraag naar de mogelijkheden

4.   WordPress Onderhoud

Om een WordPress website of WordPress webshop goed draaiende te houden raden wij maandelijks onderhoud aan. Binnen dit onderhoud is het van belang dat er WordPress updates van het thema en de WordPress plugins uitgevoerd worden. Echter is dit helaas niet met een druk op de knop voldaan. Het is van belang dat er na het updaten van ieder element een controle wordt gedaan op de functionaliteit van de website of webshop. Er kunnen met WordPress updates namelijk altijd conflicten ontstaan en je wilt natuurlijk gelijk weten bij en door welk onderdeel dit komt, zodat het conflict gericht aangepakt kan worden. Je wordt natuurlijk niet blij van een kapotte website.

Wat is een conflict hoe los je een conflict op? Een conflict ontstaat vaak bij het gegeven dat één of meerdere versies van elementen met elkaar op de vuist gaan. Na een update krijgen elementen immers andere versies. Dit Kan resulteren in kapotte functionaliteiten binnen een WordPress website of WordPress webshop. Dit kun je oplossen door de conflictmaker nog een tijdje op een eerdere versie te houden om het vervolgens met een nieuwere update weer eens te proberen. Dit is natuurlijk het minst wenselijk i.v.m. veiligheidslekken. Een tweede manier is het doorspitten van de conflictmaker en vele malen opnieuw tests uitvoeren, dit is tijdrovend en kundig werk. Goed onderhoud wordt daarom ook vaak bij de ontwikkelende partij van de websites of webshop neergelegd net zoals de WordPress hosting.

Let op! Voordat je gaat updaten is het verstandig om eerst een WordPress backup te maken. Je kunt deze backup terugplaatsen als het verkeerd gaat.

Wil jij meer weten over Samen Gebrand?

Naamsverandering Gebrand.frl