Een webshop die naar wens werkt

“Oo dan begin ik wel even een webshop”

Een kreet die wij om ons heen vaak opmerken en niet geheel terecht is in onze ogen. Een webshop heeft namelijk veel aandacht nodig om veel aandacht te krijgen. Zie het als een fysieke winkel, als je geen opvallende entree, geen schone werkvloer, geen lekker muziekje en geen goed geklede werknemers hebt dan is de kans groot dat de bezoekers jouw deur overslaan. Zo gaat het online ook!

We kunnen wel stellen dat het nodig is om op een positieve manier op te vallen om succesvolle cijfers te boeken, maar hoe doe je dit nu precies online?

De opvallende entree:

Wil je opvallen, dan moet je zichtbaar zijn. In de online wereld ben je zichtbaar als je vaak gezien wordt en vooral als je een plekje in de bovenste regionen van zoekmachines zoals Google weet te bemachtigen. Als je als één van de eersten in beeld komt klikken de meeste mensen op jouw link, zo werkt dat nou éénmaal.

Hoe wordt je vaker gezien?

Doormiddel van Social Media kun je heel goed nieuws, projecten of deskundigheid van jezelf of je bedrijf laten zien. Als je dit structureel doet, met de juiste tactiek erachter, blijf je vers in het geheugen van volgers, volgers van volgers of volgers van volgers van volgers. In zekere zin ben je bezig met een stukje merkbekendheid. Een stapje verder is het adverteren op Social Media. Door te adverteren bereik je jouw gewenste doelgroep en kun je metingen verrichten om je advertenties steeds te optimaliseren. Een advertentie heeft los van technische instellingen natuurlijk de juiste inhoud nodig om de aandacht ‘scrollers’ te pakken.

Samen Gebrand helpt je graag om een sterke positie binnen de Social Media in te nemen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om je wensen aan ons voor te leggen.

Hoe kom je bovenaan in zoekmachines?

Een top positie in zoekmachines is goud waard, maar hoe kom je daar? Doormiddel van zogenoemde SEO en SEA kun je jouw gewenste positie bereiken.

Zoekmachine optimalisatie (SEO):

Zoekmachines belonen jouw website of webshop als deze inhoudelijk en technisch in orde is. Inhoudelijk moet je denken aan titels, teksten, linkbuilding en URL opbouw. Door deze elementen juist op te stellen aan de hand van zogenoemde keywords, woorden waar veel op wordt gezocht, word je website of webshop goed leesbaar/vindbaar en kan een zoekmachine zoals Google dit goed verwerken in hun registers. Hierdoor krijg je een hogere positie dan wanneer je de inhoud niet goed in orde hebt.

Met het technische aspect moet je vooral denken aan snelheid. Een snelle website of webshop heeft immers minder afhakers.

Om een website snel te krijgen en snel te houden is er achter de schermen wel wat nodig om dit te bereiken. Hoe groter de website of webshop hoe lastiger. Zo moet je je bijvoorbeeld bezighouden met de server, het geheugen en het verkleinen van scripts.

Naast dat een snelle website of webshop fijn is voor de bezoeker, word je er door zoekmachines ook door beloond en stijg je in positie.

Kun jij alle hulp gebruiken met de inhoud en de techniek van je webshop? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!

Zoekmachine adverteren (SEA):

Daar waar zoekmachine optimalisatie (SEO) enige tijd kan duren voordat het zijn vruchten afwerpt is er ook een manier die direct resultaat boekt, namelijk SEA. SEA is niks anders dan adverteren binnen zoekmachines zoals Google. Je betaald een x bedrag om een bepaalde tijd op een bepaalde positie te komen staan. Uiteraard kom je hier instellingen tegen welke goed bediend moeten worden om het beste uit iedere geïnvesteerde euro te halen.

Start vandaag nog met het adverteren binnen zoekmachines. Neem contact met ons op!

De schone werkvloer:

Naast dat je gezien wordt is het natuurlijk net zo belangrijk dat men de weg kan vinden binnen jouw webshop. Er moet dus geen rotzooi in de gangpaden liggen. Zorg er altijd voor dat je webshop overzichtelijk is, dat men snel het gewenste product kan vinden en het duidelijk is wat de bezoeker moet doen om actie te ondernemen. Zowel in fysieke winkels als webshops zitten hier vele theorieën en formules achter waardoor een actie van een bezoeker ‘getriggerd’ kan worden. De sport is om jouw bezoeker te bewegen tot aankoop.

Het ‘lekkere muziekje’ of in de online wereld vaak de grafische uitingen kan net dat extra sausje zijn om een bezoeker een goed gevoel te geven.

Loop jij vast met de indeling van jouw webshop? Geen paniek! Samen Gebrand is hier om jou te helpen. Doe ons gerust vrijblijvend een mailtje (arnold@samengebrand.nl) of telefoontje (06 18692470) om je struikelblok aan ons voor te leggen.

Goed geklede werknemers:

Mensen vinden het leuk om netjes maar vooral persoonlijk behandeld te worden en niet door een robot in een wachtrij van 13 personen. Doe hier dan ook vooral je voordeel mee en geef je webshop een persoonlijke touch. Je kunt het ‘persoonlijke’ in je webshop creëren door foto’s van jezelf of werknemers te gebruiken en de bezoeker persoonlijke en vlotte contactmogelijkheden te bieden. En owjah.. stuur ze na aankoop een persoonlijk kaartje of iets dergelijks, dat vinden klanten erg fijn! 🙂